Preduzeće Coolishko doo pruža online usluge putem svoje internet stranice www.coolishko.rs, a koje se sastoje od prodaje robe i usluge trgovačkog posredovanja pri prodaji robe na domaćem i stranom tržištu.

Za korišćenje web stranice www.coolishko.rs, i usluga preduzeća Coolishko doo, primenjuju se ovi Opšti uslovi korišćenja  i svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima, da ste ih pročitali, razumeli, i da ih vašom odlukom o kupovini prihvatate. 

Coolishko doo ima pravo izmene Uslova korišćenja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju Uslova korišćenja i njihovih izmena.

Uslovi korišćenja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Za sada ne isporučujemo robu u inostranstvo.

Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvata naše Uslove korišćenja što se potvrđuje porudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delimično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz saglasnost njihovog zakonskog zastupnika.
Prihvatanje Uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem ovog web shopa.
Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV. 

Postupak kupovine robe putem naše internet prodavnice ima 4 faze:

 1. Porudžbina,
 2. Plaćanje,
 3. Dostava,
 4. Opciono - povraćaj i reklamacija robe

Isporučilac robe je Coolishko doo. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. Coolishko doo putem svoje Internet prodavnice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici.

Fotografije prikazane na internet stranici su samo ilustrativne prirode. Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne sme se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati  niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme Coolishko doo. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma Coolishko doo zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.

Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave. Preduzeće Coolishko doo nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Preduzeće Coolishko doo zadržava pravo da trenutno ukine pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.

Poduzeće Coolishko doo neće biti odgovorno za bilo koje greške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, 
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, 
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima, 
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, 
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, 
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane, 
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme, 
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca i korisnika portala, 
 • objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena porudžbina sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i da plati), 
 • korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kog drugog oblika promocije.


Informacije o plaćanju i isporuci

Preko računa

Svoju porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na račun  Coolishko doo broj 265-1650310001504-62. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci ili putem interneta (E-banking ili mobile banking), ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu. 

Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Pouzećem (kuriru pri preuzimanju robe)

Svoju porudžbinu možete platiti kuriru pri preuzimanju pošiljke. 

Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Isporuka

Isporuku robe vrši kurirska služba City express. U najvećem broju slučajeva, rok isporuke je 1-3 radna dana. Rok isporuke je promenljiv u zavisnosti od toga da li je naručeni proizvod trenutno dostupan ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda ili državnih praznika. 

Za robu čija je vrednost 2000 dinara ili veća, Coolishko doo je obezbedio besplatnu isporuku.

Kupac je u obavezi da prilikom preuzimanja pošiljke proveri eventualna oštećenja, odnosno da odbije preuzimanje pošiljke na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja. Takođe, prilikom preuzimanja pošiljke, kupac je dužan da potpiše otpremnicu (dostavnicu) koja predstavlja potvrdu o preuzimanju.

Zamena i povraćaj robe

Ukoliko zaključite da Vam ne odgovara broj ili model obuće koju ste poručili, imate pravo na zamenu/povraćaj robe u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke. Troškove zamene/povraćaja robe snosi kupac, odnosno Vi.

Da biste ostvarili pravo vraćanja kupljenog proizvoda, naručena roba ne sme biti upotrebom oštećena ili pohabana i mora biti vraćena u originalnoj ambalaži, uz priložen fiskalni isečak. Ukoliko se opredelite da u zamenu poručite drugi artikal, snosite troškove povraćaja robe i trošak slanja novog artikla. Ukoliko odustanete od kupovine, snosite trošak povraćaja robe, a novac u vrednosti plaćene robe će Vam biti vraćen na tekući račun.

Politika reklamacija

Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu članova 52., 54., i 81. Zakona o zaštiti potrošača, radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

Cene na sajtu www.coolishko.rs, iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne.

Ukoliko želite da proverite status Vaše reklamacije to možete učiniti putem e-mail adrese info@coolishko.rs 

Shodno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da raskine ugovor o kupovini na daljinu.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je - isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 14 radnih dana od momenta prijema pošiljke.

Reklamaciju možete prijaviti preko kontakt strane ovog sajta.

Politika privatnosti i zastita podataka

Posetom našem sajtu prihvatate naše Uslove korišćenja, politike privatnosti i zaštite podataka.

Znajte da:

 • Sve informacije koje unesete na naš Web site ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
 • Informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama. 
 • Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o izvršenoj kupovini, novim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima. 
 • Poruke marketinške prirode ćete dobijati samo ako ste prilikom registracije odabrali opciju da želite da primate promo  ponude! 
 • Lične podatke takođe možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: info@coolishko.rs, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.

 

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko želite da izvršite kupovinu na www.coolishko.rs, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom.

Coolishko doo ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 

Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzete su sve mere kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica www.coolishko.rs , koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici www.coolishko.rs, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.


www.coolishko.rs
 ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima.

 

Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Softver za analizu saobraćaja od strane treceg lica

Ovaj sajt koristi usluge Google Analytics servis za analizu podataka na web-u koje obezbeduju kompanije Google, Inc. ("Google"). Ove usluge nam pomažu da unapredimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servisi uključuju korišcenje kolačića koji se čuvaju na Vašem računaru/uredjaju i sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu kao što su: trajanje posete, posećene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživaca koje koristite, uredjaj koji koristite itd... Ukoliko želite da se informišete više o uslugama Google Analytics, uključujuci i način kako da se odjavite sa servisa, posetite stranice https://www.google.com/analytics/ i https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

Servis Yandex Metrica nam pomaže u prikupljanju statističkih podataka o ponašanju posetilaca na našem sajtu. Servis Yandex Metrica može snimati klikove mišem, kretanje kursora miša, aktivnost skrolovanja itd. Analizom primljenih statističkih podataka u mogućnosti smo da poboljšamo navigaciju i dizajn sajta kako bi našim posetiocima pružili kvalitetnije iskustvo i mogućnost bržeg i efikasnijeg pronalaska i korišcenja informacija o našem sajtu.

 

Facebook i Google Adwords

Koristimo reklamni potencijal Facebook-a (Piksela) koji se dodaje na stranice našeg sajta što nam omogucava slanje podataka o aktivnostima posetilaca na sajtu. Pomoću piksela, Facebook kreira posebnu publiku koja posećuje odredjene stranice ili skup stranica na kojima vrše konverzaciju. Ne prenosimo i ne objavljujemo licne podatke Facebook-u.

Pomocu Google Adwords remarketinga možemo kreirati prilagođenu publiku koja posećuje odredjenu stranicu ili skup stranica i/ili vrši konverzaciju na sajtu. Servis Google Aswords koristimo za prikazivanje reklamnih kampanja kroz specifične i relevantne oglase kreiranoj publici. Ne prenosimo i ne objavljujemo nikakve lične podatke naših posetilaca Google-u. Na stranici https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated možete izvršiti podešavanja reklamnih oglasa koje želite ili ne želite da vidite.

 

Informacije o obradi podataka o ličnosti

Coolishko doo visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.  

Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Podaci se prenose između Coolishko doo i klijenta u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, a potom čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa.

 

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja pristanak lica, koji se daje prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.

 

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Možemo vam zatražiti vaše lične informacije u sledećim slučajevima:  

 • Prilikom online registracije korisničkog naloga; 
 • Pri kupovini proizvoda; 
 • Ako učestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima; 

Podaci o ličnosti prikupljaju se radi vođenja evidencije o tome koje je lice kupilo neki proizvod, kao i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije.

Podaci o ličnosti se čuvaju sve dok klijent ne zatraži brisanje iz bilo kog razloga.

 

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Coolishko doo može prikupljati su: 

 • ime,
 • prezime,
 • poštanska adresa
 • e-mail adresa,
 • broj telefona,
 • datum rođenja,
 • podaci o firmi (ako se radi o firmi)


Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene.

Kao primer ovog tipa prikupljanja informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Način korišćenja podataka


Prikupljene informacije se koriste za:

1. Potrebe vođenja kupaca, njihovih porudžbina u sistemu i izvršenje usluge (dostava kupljenog proizvoda)

2. Pružanje korisničkih servisa / garancije

3. Poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 

4. Slanje informacija u marketinške svrhe; 

Prikupljeni podaci se ne dele sa bilo kojim trećim licem u Srbiji ili izvan nje.


Opoziv pristanka za obradu podataka i pravne posledice opoziva

Svaki naš kupac ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti koje obrađuje Coolishko doo. Pravna posledica opoziva je prestanak ugovornog odnosa između Coolishko doo i klijenta, zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi, što za sobom povlači prestanak mogućnosti pružanja daljih usluga.